Over ons

In 1991 begonnen wij, Jan en Jeannette Sprenkeling, aan de Hoogeweg in Heiloo. Na 30 jaar paardenavonturen op deze plek ging Stal Sprenkeling vanaf oktober 2020 verder aan de Starnmeerdijk in Starnmeer.

Hoe het allemaal begon

 In de jaren 50 begon de vader van Jan als veehouder aan de Hoogeweg in Heiloo. Jan is dus opgegroeid tussen het vee.Na de pensionering van vader ontstond, mede door de passie voor paarden van Jeannette, het plan voor de pensionstal. De koeienstallen werden paardenstallen en in augustus 1991 werd het bedrijf Stal Sprenkeling ingeschreven.  

En het groeide maar door..

Wat begon met 8 paarden groeide in 30 jaar tijd uit tot fokkerij, sport en een pensionstal met in totaal rond 30 paarden. Een deel eigen paarden en een deel in pension.

  Soms loopt het leven zoals het loopt en al vrij snel na de start van het paardenbedrijf bleek gemeente Heiloo andere plannen te hebben (een woonwijk), werd er ruim 7 ha grond aangekocht in de Zuiderneg in Heiloo en werden diverse keren pogingen ondernomen te mogen verhuizen naar deze plek (gelegen aan een ruiterpad in een recreatiegebied) maar zoals vaker gebeurd stuitte dit op veel tegenstand. Toen de spreekwoordelijke nood eigenlijk op zijn hoogst was, kwamen we per toeval begin juni 2020 langs de Starnmeerdijk gereden. Het was al bekend dat het bedrijf te koop was maar hier was nooit echt serieus naar gekeken: Tot dat moment. Bij de eerste rondleiding was het wel duidelijk dat dit een prachtige plek was om het bedrijf voort te zetten en na vele gesprekken en financieringsrondes was uiteindelijk de sleuteloverdracht op 15 oktober 2020 en zijn we direct keihard aan de gang gegaan om alles paardklaar te maken.  

 

 

1 november 2020 werd Stal Sprenkeling Heiloo officieel stal Sprenkeling Starnmeer. 

 Een nieuwe plek, een nieuw avontuur.

Het vertrek uit Heiloo

Aankomst in Starnmeer