Over ons

Anno 1991 begonnen Jan en Jeannette Sprenkeling aan de hoogeweg in Heiloo. 30 jaar aan paarden avonturen verder gaat Stal Sprenkeling sinds oktober 2020 verder aan de starnmeerdijk in Starnmeer.

Hoe het allemaal begon

In de jaren 50 is Jan zijn vader als veehouder begonnen aan de hoogeweg. Jan is dus opgegroeid tussen het vee. Toen kwam Jeannette in zicht met haar passie voor paarden. Langzaamaan transformeerden de koeienstallen naar paardenstallen. In augustus 1991 werd het bedrijf Stal Sprenkeling ingeschreven.  

En het groeide maar door..

Wat begon met 8 paarden groeide in 30 jaar tijd uit tot fokkerij, sport en een pensionstal met in totaal zo een 30 paarden. Een deel eigen paarden en een deel in pension.

Vanwege woningbouw moesten Jan en Jeannette op termijn naar een andere locatie gaan zoeken. Maar vind maar iets wat past. 

En soms loopt het leven dan zoals het loopt en kwamen ze per toevalligheid begin juni 2020 langs de starnmeerdijk gereden. Het was al bekend dat het bedrijf te koop was. Maar hier was nooit echt serieus naar gekeken tot dat moment. 

Bij de eerste rondleiding was het wel duidelijk dat dit een prachtige plek was om door te zetten, maar tussen dromen en werkelijkheid maken zit nog een hele wereld. Vele gesprekken en financieringsrondes verder was uiteindelijk de sleuteloverdracht 15 oktober 2020 en zijn ze direct keihard aan de gang gegaan om alles paard klaar te maken.  

 

 

1 november 2020 verhuisde Stal Sprenkeling officieel naar de Starnmeer. 

 Een nieuwe plek, een nieuw avontuur.

Het vertrek uit Heiloo

Aankomst in Starnmeer